Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Το Costa Concordia πάει για διάλυση σήμερα





costa_concordia_
Το αποψιλωμένο Costa Concordia ξεκίνησε να κινείται για να βγει από το λιμάνι του Pra “Voltri σήμερα, στις 16:00, έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί.
Η μετακίνηση έχει την έγκριση των τοπικών αρχών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του σχεδίου διάλυσης του ναυαγίου όπου πάνω από 5.700 τόνους υλικών αφαιρέθηκαν από το πλοίο, η Κοινοπραξίας Ανακύκλωσης Πλοίου ανέφερε.
Η έγκριση αυτή εξαρτήθηκε επίσης από τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση της θάλασσας, ωστόσο οι διαφορετικές μετεωρολογικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έκριναν ότι αυτή την εβδομάδα θα είχε τον καλύτερο καιρό.
Το υλικό αφαιρέθηκε κι έτσι το ναυάγιο θα μπορούσε να επιτύχει το αναγκαίο βύθισμα για τη 10 μιλιών μεταφορά του, η οποία αναμένεται να θέλει πάνω από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί.
Το τελικό ταξίδι των απομειναριών του πλοίου θα περιλαμβάνει μανούβρες εξόδου από τον το λιμενοβραχίονα Prà Voltri, την πλοήγηση – που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 11 ώρες – και τις μανούβρες εισόδου στην περιοχή ex Superbacino του λιμανιού της Γένοβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου