Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

HHI: Εξάρτημα στον έλικα εξοικονομεί καύσιμα


propeller_
Η ναυπηγοκατασκευαστική της Νότιας Κορέας Hyundai Heavy Industries (HHI) ανακοίνωσε ότι οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 2,5% αν εγκαταστήσουν το Hi-FIN εξάρτημα για έλικες της εταιρείας.
Μετά από δοκιμασίες ενός χρόνου της συσκευής εξοικονόμησης ενέργειας πάνω σε ένα πλοίο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 162.000 m3 που είχε παραγγείλει η Maran Gas, η HHI διαπίστωσε ότι το Hi-FIN μπορεί να εξοικονομήσει έως και 2,5% των καυσίμων σε σύγκριση με τον ίδιο τύπο πλοίων χωρίς Hi-FIN.
Αν η αναλογία εξοικονόμησης καυσίμου υπολογιστεί με βάση ένα containership χωρητικότητας 8.600 TEU, οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές του containership μπορεί να εξοικονομήσουν περίπου 750.000 δολάρια ετησίως ή 19 εκατομμύρια δολάρια σε 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος κύκλος ζωής του πλοίου, αναφέρει η HHI.
Η συσκευή που είναι προσαρμοσμένη στο κέντρο της προπέλας δημιουργεί αντίρροπους στροβίλους που αντισταθμίζουν τους στροβίλους που δημιουργούνται από την προπέλα, και ως εκ τούτου βελτιώνει την αποδοτικότητα της πρόωσης.
Η HHI έχει εξασφαλίσει παραγγελίες του Hi-FIN για πάνω από 30 πλοία μέχρι σήμερα, και η εταιρεία αναμένει περισσότερες παραγγελίες τώρα που θα μπορεί να εγκαταστήσει τη συσκευή σε μεγαλύτερους τύπους πλοίων από LNG carriers, σχεδόν σε όλους τους τύπους πλοίων συμπεριλαμβανομένων των VLCC, LPG carriers και containerships.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου