Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Evergas παρέλαβε το πρώτο “Dragon” πλοίο μεταφοράς αερίων

evergas_


To πρώτο από μια σειρά χωρητικότητας 27.500 CBM πλοίων της κλάσης “Dragon”, που είχε παραγγείλει η Evergas, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς πετροχημικών και υγραερίου, παραλήφθηκαν από το κινέζικο ναυπηγείο της Sinopacific Offshore & Engineering (SOE), σήμερα.
Τα πλοία κλάσης “Dragon” πρόκειται να παραχωρηθούν για ναύλωση στην INEOS Europe για τη μεταφορά αιθανίου προς την Ευρώπη από το πρότζεκτ Mariner East στις ΗΠΑ.
Τα πλοία είναι ειδικά κατασκευασμένα για τη μεταφορά αιθανίου, αν και μπορούν επίσης να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα πετροχημικών αερίων και LPG.
“Η παράδοση του πρώτου από αυτή τη σειρά πλοίων κλάσης “Dragon” σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην μεταφορά υγροποιημένων αερίων. Οι εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογικές λύσεις που παρέχει η Wärtsilä κάνει αυτά τα πλοία, τα πιο σύγχρονα και περιβαλλοντικά βιώσιμα πλοία μεταφοράς αερίου που κατασκευάστηκαν ποτέ”, αναφέρει ο Steffen Jacobsen, διευθύνων σύμβουλος της Evergas.
Το πλοίο διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων Wärtsilä, μεταξύ των οποίων δύο Wärtsilä 50DF κινητήρες διπλού καυσίμου (dual-fuel), έναν Wärtsilä εξοπλισμό πρόωσης συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου ταχυτήτων, δύο Wärtsilä 20DF βοηθητικές ηλεκτρογεννήτριες, ένα Wärtsilä σύστημα καύσης LNG κι ένα Wärtsilä σύστημα χειρισμού φορτίων. Τα διάφορα συστήματα έχουν ενσωματωθεί πλήρως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας. Η παραγγελία προς τη Wärtsilä δόθηκε στις αρχές του 2013.
Τα πλοία κλάσης “Dragon” έχουν 180 μέτρα μήκος, 26,6 μέτρα πλάτος και βύθισμα περίπου 9 μέτρα. Αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς αιθανίου στην κατηγορία τους παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου