Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ CC Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ Costa Concordia

costa_concordia_
Εννιάμισι μήνες μετά την άφιξή του στη Γένοβα της Ιταλίας, το Costa Concordia έχει αποψιλωθεί από αρκετό υλικό για να μπορέσει να περάσει πάνω από τον λιμενοβραχίωνα του Prà Voltri Port και να φθάσει στην περιοχή Superbacino για διάλυση. Εκεί θα πάει σε δεξαμενές για την τελική αποξήλωση.
Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Μαΐου, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από μια συνάντηση με τις τοπικές αρχές και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. To ταξίδι 10 μιλίων θα διαρκέσει περίπου 20 ώρες (24 συμπεριλαμβανομένου του ελλιμενισμού).
Το βύθισμα του πλοίου μειώθηκε με την απομάκρυνση άνω των 5.700 τόνων επίπλωσης και εσωτερικού εξοπλισμού.
Η θυγατρική της Crowley Maritime TITAN Salvage και η συνέταιρος της Micoperi πρόσφατα τιμήθηκαν με βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Διάσωσης ( International Salvage Union-ISU) για το ρόλο τους στην επιτυχή εκτέλεση της διάσωσης του Costa Concordia, το μεγαλύτερο έργο απομάκρυνσης θαλάσσιου ναυαγίου που έγινε ποτέ.
Το Costa Concordia προσάραξε στα ύδατα που περιβάλλουν το νησί Giglio της Ιταλίας, τον Ιανουάριο του 2012, και ανορθώθηκε, ανελκύθηκε και ρυμουλκήθηκε από την ομάδα της ΤΙΤΑΝ/Micoperi τον Σεπτέμβριο του 2014. Η διάσωση του πλοίο ήταν το μεγαλύτερο, πιο απαιτητικό από τεχνική άποψη πρότζεκτ του είδους του στην ιστορία και διεξήχθη σε δημόσια θέα από το νησί.
costa_concordia_
costa_concordia__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου