Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΝΕΩΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΠΑ-ΚΟΥΒΑ-ΜΕΞΙΚΟ.



Ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος συνδέει ακτοπλοϊκά τις ΗΠΑ με την Κούβα


apanagopΌπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χορήγησε άδειες για τη μεταφορά επιβατών με φέρι ανάμεσα στις ακτές της χώρας και αυτές της Κούβας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα και πλέον. «Χορηγήθηκαν ορισμένες άδειες» που επιτρέπουν την εκμετάλλευση ακτοπλοϊκών συνδέσεων με φέρι, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.
Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα ήδη τέσσερις εταιρείες παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών οι «Baja Ferries», «United Caribbean Lines Florida», «Havana Ferry Partners of Fort Lauderdale» και Airline Brokers Co εξασφάλισαν σχετική άδεια από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αρχίσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Φλόριντας - Αβάνας σε λίγους μήνες. Οι παραπάνω εταιρείες έχουν ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία από τις αρμόδιες κουβανικές αρχές.
Όσον αφορά στην ναυτιλιακή United Caribbean Lines Florida βασικός μέτοχος είναι ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος γιος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Παναγόπουλο το πρώτο πλοίο που θα βάλει στη γραμμή Φλόριντα-Αβάνα θα μεταφέρει 1.000-2.000 επιβάτες, ενώ θα πραγματοποιεί τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως. Το πλοίο που θα δρομολογήσει θα συνδέει μεγάλα λιμάνια της Φλόριντα, όπως το Port of Miami, το Tampa Bay και το Port Everglades με την κουβανική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια, το πλάνο προβλέπει και συνδέσεις με λιμάνια στο Μεξικό, όπως στο Κανκούν και στη Χερσόνησο Γιουκατάν.
Για την εξέλιξη αυτή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΗΠΑ-Κούβας ο Τζόζεφ Χίνσον, πρόεδρος της United Americas Shipping Services,  εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών με έδρα το Μαϊάμι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα μπροστά» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου