Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Maersk: Δεν μας τρομάζει η αβεβαιότητα στην Ελλάδα


maerskploio1
H δανέζικη εφημερίδα Berlingkske αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα της στο ενδιαφέρον της εταιρείας APM Terminals (του ομίλου Moller-Maersk, μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες) για τους ελληνικούς λιμένες.
Ειδικότερα, αναφέρει πως η θυγατρική εταιρεία της Maersk, η APM Terminals σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις λιμένων. Η περίπτωση της Ελλάδας σημειώνει το δημοσίευμα είναι και αυτή πιθανή και η AP Moller Maersk, διερευνά τις δυνατότητες για να επενδύσει στη χώρα μας.
Ο CEO της εταιρείας, Nils Smedegaard Andersen, δηλώνει πως δεν τον τρομάζει η βραχυπρόθεσμη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα. «Οι ιδιωτικοποιήσεις λιμένων έχουν επενδυτικό ορίζοντα τριακονταετίας. Και είναι βέβαιο ότι σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ και η κοινωνία της θα λειτουργήσει φυσιολογικά». Δίνει μάλιστα, έμφαση, στο γεγονός ότι η εταιρεία του έχει πάντα μακροπρόθεσμους στόχους σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά της σχέδια. «Φυσικά είμαστε ενήμεροι για τις αναταραχές στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τις λαμβάνουμε υπ΄όψιν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας αποθαρρύνει».
Οπως εχει γίνει γνωστό η Maersk συμμετέχει στους διαγωνισμούς για το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου