Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο φέρρυ από την Φινλανδική VISEDΟ


visedo_ilektrikinito_ferrry_

Η φινλανδική εταιρεία που ειδικεύεται σε ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, VISEDO, έχει επιλεγεί ως ο μοναδικός προμηθευτής ηλεκτρικού συστήματος για το μεγαλύτερο παγκοσμίως αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο φέρυ που θα κατασκευαστεί από τη Δανική ναυπηγική Søby Shipyard Ltd.
Το πλοίο θα τεθεί σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2017 για τη μεταφορά οχημάτων και επιβατών μεταξύ της νήσου Aero (Ærø) και της ηπειρωτικής χώρας της Δανίας. Η φινλανδική εταιρεία, ως ειδικός στην καινοτόμο ηλεκτροκίνηση προτιμήθηκε από τον βιομηχανικό κολοσσό της Siemens που ήταν η προηγούμενη υποψήφιος για την παράδοση.
Ως ένα από τα 5 κορυφαία πρότζεκτ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EU Horizon 2020, ένα πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 21 εκατ. ευρώ, το έργο αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος Natura της Δανίας, το οποί εγγυάται “πράσινες” μεταφορές για τον πληθυσμό αυτών των περιοχών. Το πλοίο θα επιτύχει αύξηση της αποδοτικότητας μέσω της βελτιστοποίησης μέσω της ενσωμάτωσης ελαφρύτερων υλικών και εξοπλισμού. Θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 2.000 τόνους και των εκπομπών NOx κατά 41.500 kg ανά έτος.
Το αθόρυβο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της Visedo στοχεύει στη μείωση του εκπεμπόμενου επιπέδου θορύβου σε σύγκριση με τη λειτουργία ενός κινητήρα ντίζελ. Επιπλέον, το πλοίο αναμένεται να μειώσει τα απόνερα ακριβώς πίσω από το πλοίο κατά 60-70% και θα είναι σε θέση να περιηγηθεί στις περιοχές Natura της ΕΕ. Ο σχεδιασμός E-ferry θεωρείται ασφαλέστερος και τα συστήματα κίνησης πιο πλεονεκτικά σε σχέση με τα υπάρχοντα φέρρυ.
Ο Kimmo Rauma, Διευθύνων Σύμβουλος της Visedo, σχολίασε: “Αυτή η νέα συμφωνία, μαζί με πολλά ναυτιλιακά έργα που πρόσφατα αποκτήσαμε, όπως το Damen Eco-Liner πρότζεκτ στην Ολλανδία, επικυρώνει ακόμα περισσότερο την επιτυχή εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου της Visedo. Χάρη στην τεχνολογία μας που επιτρέπει το πλέον αποτελεσματικό και συμπαγές διαθέσιμο σύστημα, η Visedo κερδίζει πρωτοποριακά έργα στη ναυτιλιακή αγορά. Οι εξασφαλισμένες παραγγελίες για το 2015 σηματοδοτούν μια σημαντική τομή για τη Visedo όσον αφορά το ξεδίπλωμα του αναπτυξιακού της προγράμματος και στρατηγικής”.
Νωρίτερα την 4 Μαΐου 2015 η VISEDO είχε ήδη ανακοινώσει μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Ελβετική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Leclanché. Λόγω αυτής της συνεργασίας η Leclanche έλαβε επίσης την εντολή για το συνολικό σύστημα μπαταρίας 4,2 MWh μαζί με το σύστημα διαχείρισης μπαταριών που αναπτύχθηκε από τη Visedo.
Η αγορά των θαλάσσιων ηλεκτρικών πλοίων αναμένεται να αυξηθεί από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 εξαιτίας τόσο των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων και των τεράστιων δυνατοτήτων εξοικονόμησης καυσίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου