Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΣΙΚΙΝΟΣ Ο ρυθμός του έρωτα.................


image


Το νησί που προβάλλει με περηφάνια την παράδοση
Το μεθυστικό άρωμα του έρωτα πλανάται στον αέρα της Σικίνου που σας καλεί να μοιραστείτε το πιο γλυκό μυστικό με τους υπόλοιπους μυημένους. Πετρόχτιστοι τοίχοι, πλαγιές με γραφικές πεζούλες, ασβεστωμένα εκκλησάκια και κατοικίες, την καθιστούν ένα καταφύγιο φυσικής ομορφιάς και απλότητας. Η μικρή της πόλη, σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου, είναι ένας θαυμάσιος εξώστης προς τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Οι ντόπιοι διατηρούν με αγάπη τις τέχνες και τα έθιμα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Το θυμαρίσιο μέλι είναι το νόστιμο αποτέλεσμα του πάθους τους για τα μελισσοκομικά, και η τεχνογνωσία τους στην παρασκευή κρασιού χάνεται πίσω στους αιώνες. Πέρα από όλα, μια πρακτική εκφράζει στην εντέλεια την αφοσίωση των νησιωτών στη διατήρηση της ιερότητας των τελετουργιών τους.


Ο ρυθμός του έρωτα[[MORE]]Το νησί που προβάλλει με περηφάνια την παράδοση
Το μεθυστικό άρωμα του έρωτα πλανάται στον αέρα της Σικίνου που σας καλεί να μοιραστείτε το πιο γλυκό μυστικό με τους υπόλοιπους μυημένους. Πετρόχτιστοι τοίχοι, πλαγιές με...

Γνωστοί ως «πανηγυράδες», οι ντόπιοι αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τη φύλαξη αγιογραφιών που τις διατηρούν με ασφάλεια στο σπίτι τους, έως ότου έρθει η ώρα για να τις εμφανίσουν σε ένα από τα τοπικά πανηγύρια. Σε αυτή τη γωνιά της γης, που άνθρωποι και νησί κινούνται σε έναν ρυθμό που σέβεται τον χρόνο, η ζεστασιά και ο μεταδοτικός ενθουσιασμός για τις παραδόσεις, σίγουρα θα κάνει την καρδιά σας να λιώσει.

Ακολουθήστε το μονοπάτι του έρωτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου