Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MALS: Ένα υποθαλάσσιο στρώμα αέρα που αυξάνει την αποδοτικότητα των πλοίων[vid]


mals_
Αν η ναυτιλιακή βιομηχανία θέλει να καταφέρει να χειριστεί τα αυξανόμενα επίπεδα του κόστους των καυσίμων και να συμβάλει προς έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο, η επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της μείωσης των εκπομπών CO2 των πλοίων είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να αποδώσει καρπούς μέσω της χρήσης διαφόρων τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών CO2, όπως τα υβριδικά με μηχανισμό αντίθετης περιστροφής συστήματα πρόωσης, εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν υγροποιημένο φυσικό αέριο, επιστρώσεις με χαμηλό συντελεστή τριβής και ηλιακή ενέργεια.
Το παρακάτω βίντεο επικεντρώνει στο ιδιοκτησίας Mitsubishi σύστημα λίπανσης με αέρα (Mitsubishi Air-Lubrication System – MALS), που συμβάλλει στην μείωση της αντίστασης τριβής που εμφανίζεται μεταξύ του κύτους του πλοίου και του θαλασσινού νερού μέσω της χρήσης φυσαλίδων αέρα κατά μήκος του κάτω μέρους του σκάφους.
Το MALS αποτελεί την πρώτη περίπτωση χρήσης ενός συστήματος φυσητήρα αέρα και λίπανσης με αέρα σε ποντοπόρα πλοία παγκοσμίως. Είχε ενσωματωθεί στο κατάστρωμα δύο μεταφορέων το 2010 και φέρεται να έχει επιτύχει ένα επίπεδο μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 13%. Η εν λόγω τεχνολογία έχει καταφέρει να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση της και να ενσωματωθεί και σε άλλους τύπους πλοίων, όπως φέρι, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, κρουαζιερόπλοια, κλπ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου