Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πανηγυρίζουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες του Λονδίνου για το Brexit .






Πανηγυρικό ήταν το κλίμα χθες στο City του Λονδίνου στον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο λόγω του Brexit από την ΕΕ που αποφάσισε ο βρετανικός λαός.

Κορυφαία στελέχη του ελληνικού, αλλά και του βρετανικού ναυτιλιακού λόμπι βλέπουν στο Brexit εξαιρετικές ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας: "Είναι μια συναρπαστική προοπτική, διότι, όπως κάθε Έλληνας εφοπλιστής ξέρει, η αλλαγή δημιουργεί ευκαιρίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Martin Stopford, πρόεδρος του ναυλομεσιτικού οίκου Clarkson Research.

Σύμφωνα με το Stopford "η ναυτιλία είχε ξεκινήσει το δικό της ‘Sexit’ (λογοπαίγνιο με τις λέξεις shipping -ναυτιλία και exit- έξοδο) από την Ευρωπαϊκή Ενωση στη δεκαετία του 1980, όταν ακόμα και οι γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες νηολογούνταν έξω. Έτσι σήμερα πάνω από το 70% του παγκόσμιου στόλου εμπορεύεται κάτω από διεθνείς σημαίες, εκτός ΕΕ"

Τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία αντιπροσωπεύουν το 19,63% του παγκόσμιου στόλου και το 49,96% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαθέτουμε τον μεγαλύτερο διεθνώς αριθμό σκαφών μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και τάνκερ.

Mάλιστα ετοιμάζονται νέες επενδύσεις, πλέον στο City, αφού πολλές ναυτιλικές που ακόμα βρίσκονται εκτός Βρετανίας, θα μετακινηθούν στην χώρα.

Επίσης ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο πρώτος σε μέγεθος που αριθμεί 4.585 ποντοπόρα πλοία (άνω των 1.000 τόνων), τόσο σε ολική χωρητικότητα - GT, όσο και σε χωρητικότητα εκτοπίσματος (341,17 εκατομ. τόνους dwt).

Την ίδια στιγμή ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ) που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, σκοπεύει να αναβαθμίσει την παρουσία του στο Λονδίνο μετά το Brexit! Θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του και θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο για την παγκόσμια ναυτιλία.

Το δε, διοίκηση του City, θα στοχεύσει άμεσα την ναυτιλιακή αγορά του της Λεμεσού, της Βαλέτας και του Ρότερνταμ, τώρα που μπορεί να κινηθεί εκτός της σκληρής για τις ναυτυλιακές εταιρείες, νομοθεσίας της ΕΕ.

Εδώ και ένα χρόνο η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ απαιτεί να γίνει πιο αυστηρό το καθεστώς, να αρθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και να αυξηθεί ο φόρος χωρητικότητας, να καταργηθούν οι κρατικές ενισχύσεις περί κρατικών ενισχύσεων στις θαλάσσιες μεταφορές, τις επανομαζόμενες State Aid Guidelines (SAG) κλπ!

Λογικό να κάνουν πάρτι οι εφοπλιστές στο Λονδίνο. Εδώ να δούμε τι θα γίνει...

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το Brexit ευκαιρία για την ναυτιλία της Βρετανίας



Εκεί που πολλοί βλέπουν καταστροφή και “αχαρτογράφητα νερά” ο ναυτιλιακός κόσμος της Βρετανίας κι όχι μόνο βλέπει προκλήσεις και ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας, μετά την ιστορική απόφαση του βρετανικού λαού κατά 51,9% να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο χθεσινό δημοψήφισμα.
Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση του Dr Martin Stopford, πρόεδρου του ναυλομεσιτικού οίκου Clarkson Research, που αποκάλεσε την είδηση “μια συναρπαστική προοπτική, διότι, όπως κάθε Έλληνας εφοπλιστής ξέρει, η αλλαγή δημιουργεί ευκαιρίες”.
“Η ναυτιλία είχε ξεκινήσει το δικό της ‘Sexit’ (λογοπαίγνιο με τις λέξεις shipping/ναυτιλία και exit/έξοδο) στη δεκαετία του 1980, όταν ακόμα και οι γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες νηολογούνταν έξω – σήμερα πάνω από το 70% του παγκόσμιου στόλου εμπορεύεται κάτω από διεθνείς σημαίες”, δήλωσε.
Παρομοιάζοντας τη διεθνή κατάσταση με ένα “τραινάκι του λούνα παρκ”, το πρόβλημα θεωρεί ότι βρίσκεται στην πλευρά των ρυθμιστικών αρχών, όπως ο IMO και οι λιμενικές αρχές των κρατών, ενώ οι καταναλωτές δεν μπορούν παρά να βγουν κερδισμένοι, αφού “τα σημεριά ναύλα δεν είναι υψηλότερα από ό, τι ήταν πριν από 50 χρόνια!”.
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου από την πλευρά του προτείνει την θέσπιση μιας νέας Επιτροπή Ελεύθερων Συναλλαγών έτσι ώστε να μπορέσουν να υπογραφουν συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τους εμπορικούς εταίρους ανά τον κόσμο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται ακόμη στην αρχή της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η χώρα εξακολουθεί να είναι ένα νησιωτικό έθνος που συναλλάσσεται στην παγκόσμια αγορά μέσω της ναυτιλίας, η οποία κινεί το 95% του διεθνούς εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό ρόλο.
“Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει μια νέα Επιτροπή Ελεύθερων Συναλλαγών, που συνεργαζόμενη με την Διεύθυνση Επιχειρήσεων και το Υπουργείο Εξωτερικών, να προετοιμάσει τους εμπορικούς διαπραγματευτές και να ξεκινήσει τη διαδικασία ίδρυσης νέων εμπορικών δεσμών σε όλο τον κόσμο και να είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ”, ανέφερε η ένωση.
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσε ότι ο υπόλοιπος κόσμος πέραν της Ευρώπης γνώρισε σημαντική οικονομική ανάπτυξη, και ένα βασικό επιχείρημα της εκστρατείας υπέρ της εξόδου (“Vote Leave”) ήταν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να υπογράψει σύντομα συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με τους εμπορικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο.
“Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δράσει γρήγορα για να διασφαλίσει ότι θα συμβεί”, σύμφωνα με την ένωση.
Ο Clive Richardson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της V. Group, πιστεύει ότι ο αντίκτυπος του Brexit στη ναυτιλιακή βιομηχανία θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ουδέτερος.
Παρά την περιφερειακή οικονομική αστάθεια που προκαλείται το επόμενο διάστημα, “η επίδραση μεσοπρόθεσμα στα οικονομικά μεγέθη της ναυτιλίας είναι πιθανό να είναι ελάχιστη και αυτό είναι το κύριο βαρόμετρο της υγείας στον τομέα της ναυτιλίας, και σίγουρα ο δείκτης που οι επιχειρήσεις ναυτιλιακών υπηρεσιών παρακολουθούν πιο στενά”, εξήγησε.
Χαρούμενος που ζει στο Χονγκ Κονγκ ήταν κι ο Tim Huxley, διευθύνων σύμβουλος της Wah Kwong, καθώς “σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι μάλλον καλό για τις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ναυτιλιακές, αφού με τα δολάρια που κερδίζουν θα αγοράζουν πολύ περισσότερες λίρες”.
Πρόσθεσε ότι “ως συνήθως, οι μόνοι άμεσοι νικητές θα είναι οι δικηγόροι, αλλά από την αλλαγή θα προκύψουν ευκαιρίες, και πλοιοκτήτες είναι αρκετά καλοί στο να αρπάζουν τις ευκαιρίες από την αλλαγή των εποχών».
Συμφωνώντας ότι “θα ανοίξουν οι δουλειές” βραχυπρόθεσμα, ο δικηγόρος Chis Lowe, συνεργάτης της με έδρα το Λονδίνο Watson Farley&Williams (WFW) δήλωσε ότι “ο κλάδος της ναυτιλίας και η WFW έχουν πάντα αναγνωρίσει και συνειδητοποιήσει τις ευκαιρίες στις ασταθείς αγορές, γι’ αυτό είναι ‘business as usual’ και θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να ευημερούμε παρά τις προκλήσεις που θα προκύπτουν πάντα”.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πουλάει δάνεια ελλήνων εφοπλιστών αξίας 3 δις.δολ η RBS






Δυο τράπεζες η Credit Suisse και η China Merchant είναι μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει προσφορά για το δανειακό χαρτοφυλάκιο ελλήνων εφοπλιστών αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων, της Royal Bank of Scotland (RBS) σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Royal Bank of Scotland ήταν κορυφαίος πιστωτής του ναυτιλιακού κλάδου και το ελληνικό γραφείο της που απασχολεί περίπου 40 άτομα είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.
«Η RBS είχε προκαταρκτικές συζητήσεις με μια σειρά ενδιαφερόμενων» είπε μια πηγή. Τον Ιούλιο του 2015 το Reuters είχε μεταδώσει πως η RBS κλείνει σταδιακά τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα


ΜΗΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ BREXIT ?

Η ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ντεμπούτο του νέου κυπριακού αερομεταφορέα στον Ελ. Βενιζέλο


Ντεμπούτο του νέου κυπριακού αερομεταφορέα στον Ελ. Βενιζέλο
COBALT – Στους αιθέρες από σήμερα η νέα αεροπορική της Κύπρου
Η πρώτη πτήση της COBALT – του νέου κυπριακού αερομεταφορέα – πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου, με αφετηρία τη Λάρνακα και προορισμό την Αθήνα.
Πρόκειται για μια πτήση γνωριμίας με δημοσιογράφους και ξεχωριστούς καλεσμένους, που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου.
Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, αναχώρησε από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας για το Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.
Αμέσως μετά την προσγείωση ακολούθησε σύντομη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι από Κύπρο και Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της COBALT, Γρηγόρης Διάκου «Αναγνωρίζοντας την κορυφαία θέση που έχει η Ελλάδα στις προτιμήσεις, αλλά και τις καρδιές των Κυπρίων, επιλέξαμε την Αθήνα σαν προορισμό για την πρώτη μας πτήση. Λαμβάνοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, και κατανοώντας τη σημασία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για τους κατοίκους τους νησιού μας, η COBALT θα πραγματοποιεί 3 καθημερινές πτήσεις από τη Λάρνακα στην Αθήνα, δημιουργώντας μια γέφυρα που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα σε καθημερινή βάση».
Η πρώτη πτήση της COBALT πραγματοποιήθηκε ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου.
Πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα προστεθούν στο πτητικό πρόγραμμα της COBALT μέχρι το τέλος Ιουνίου, περίοδος κατά την οποία ο στόλος της εταιρείας θα ενισχυθεί με ακόμα τρία αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, η εταιρεία θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Δουβλίνο και Παρίσι, ενώ περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν σύντομα.
Η νέα αεροπορική εταιρεία, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της, έχει στόχο να χτίσει πάνω στην επιτυχία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες που όχι απλώς θα γεμίσουν το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και να ενδυναμώσει την εικόνα της Κύπρου σαν προορισμό για όλο τον χρόνο και σαν περιφερειακή αεροπορική βάση. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
«Το χαμηλό κόστος είναι το κλειδί της επιτυχίας, επειδή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέα επιβατική κίνηση. Εκτός από αυτό, όμως, σκοπεύουμε να είμαστε ευρηματικοί και δημιουργικοί όσον αφορά τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε οικονομικές τιμές στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της COBALT.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

COMMITTEE

Χ.Ι. Φαφαλιός, Κ. Καρούσης, Ι.Μ. Λύρας και Σπ. Πολέμης στα ηνία του Committee

Χ.Ι. Φαφαλιός, Κ. Καρούσης, Ι.Μ. Λύρας και Σπ. Πολέμης στα ηνία του Committee
Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου επανεξελέγη ο κ. Χαράλαμπος I. Φαφαλιός στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στην έδρα του Committee στο Baltic Exchange του City.
Oι αρχαιρεσίες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των μελών του Committee στα πρόσωπα του προέδρου και των τριών αντιπροέδρων κκ. Κ. Καρούση, Ι. Μ. Λύρα, Σπ. Μ. Πολέμη, οι οποίοι και συγκέντρωσαν σημαντικότατο αριθμό ψήφων. Είναι επίσης ενδιαφέρουσα η συνεχιζόμενη συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσωπικοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας, η σταθερή εκπροσώπηση σημαντικότατων και παραδοσιακών ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και η συμμετοχή νέων ηλικιακά μελών της ναυτιλιακής κοινότητας της Αθήνας και του Λονδίνου.
Τα νέα πρόσωπα του ΔΣ είναι οι κ.κ. Αντώνιος Κανελλάκης και. Δημήτρης Σαρακάκης, οι οποίοι επίσης ανήκουν στη νεότερη γενιά των συνεχιστών της ελληνικής ναυτιλιακής παράδοσης. Τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι επίσης σθεναροί υποστηρικτές του ελληνικού νηολογίου, με σημαντικότατο αριθμό πλοίων νηολογημένων στον Πειραιά, στην Άνδρο και στη Χίο.
Η διετής προεδρία του κ. Χαράλαμπου Ι. Φαφαλιού (2014-2016) χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη με κύριο στοιχείο της τους ήπιους τόνους, τη ενωτική διάθεση και την εστίαση στον εκσυγχρονισμό του ιστορικού θεσμού εκπροσώπησης της ελληνόκτητης ναυτιλίας, με σεβασμό όμως στις παραδοσιακές αξίες των μελών του.
Σε μια περίοδο κατά την οποία η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις τόσο από τους πολιτικούς στο Λονδίνο όσο και τις Βρυξέλλες, υποχρεωμένη να διαχειριστεί πολλούς αστάθμητους παράγοντες, ο κ. Χαράλαμπος I. Φαφαλιός και το ΔΣ κατόρθωσαν να πετύχουν «συνθέσεις» και να ενώσουν με εποικοδομητικό διάλογο και συνέπεια όλα τα «ρεύματα» της ελληνικής ναυτιλίας, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνεισέφεραν σημαντικά, και η ολιγομελής γραμματεία του Committee, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποναύαρχος ΛΣ (εα) Κ. Αμαραντίδης.
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, με έτος ίδρυσης το 1935.
Πιο αναλυτικά το νέο συμβούλιο του Greek Shipping Co-operation Committee είναι το ακόλουθο:
Πρόεδρος Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός
Αντιπρόεδρος Α΄ Κωνσταντίνος Καρούσης
Αντιπρόεδρος Β΄ Ιωάννης Μ. Λύρας
Αντιπρόεδρος Γ΄ Σπύρος Μ. Πολέμης
Μέλη του συμβουλίου, εξελέγησαν οι:Ιωάννης Α. Αγγελικούσης, Δημήτρης Δραγάζης, Γιώργος Επ. Εμπειρίκος, Ι. Μ. Χατζηπατέρας, Αντώνιος Κανελλάκης, Αλέξανδρος Κέδρος, Στάθης Ι. Κουλουκουντής, Διαμαντής Ι. Λεμός, Φίλιππος Π. Ν. Λαιμός, Ματθαίος Τ. Λως, ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, Γεώργιος Κ. Μούσκας, Αντώνης Π. Παληός, Μιχάλης Γ. Πατέρας, Δημήτρης Σαρακάκης, Ανδρέας Α. Τσαβλίρης

Θαλάσσια κληρονομιά και τοπικές κοινότητες – προτάσεις για μοντέλα βιωσιμότητας στην ΕΕ



Θαλάσσια κληρονομιά και τοπικές κοινότητες – προτάσεις για μοντέλα βιωσιμότητας στην ΕΕ
Τις νέες προκλήσεις και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της ΕΕ για την διατήρηση και ανάδειξη της ναυτικής παράδοσης των λαών της Μεσογείου παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού και μέλος της Διακομματικής Ομάδας Ευρωβουλευτών για «Θάλασσες, Ποταμοί, Νησιά και Παράκτιες Περιοχές» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μίλτος Κύρκος, στο συνέδριο «Θαλάσσια κληρονομιά και τοπικές κοινότητες – Tα μοντέλα βιωσιμότητας στην ΕΕ», το οποίο διεξήχθη στην πόλη Μπετίνα της Κροατίας. Ο κ. Κύρκος μαζί με τοπικούς και Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της θαλάσσιας κληρονομιάς ανέλυσαν τα ακόλουθα θέματα:
(α) το νέο τρόπο δημιουργίας των μουσείων, τα οποία βγαίνουν από τις κλειστές αίθουσες των εκθεμάτων και γίνονται πόλοι δραστηριοτήτων,
(β) την προσφορά εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών στον τουρισμό, που οδηγούν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η οποία δε στοχεύει στους αριθμούς αφίξεων αλλά στην ικανοποίηση των επισκεπτών,
(γ) την δημιουργία διαπεριφερειακών και διακρατικών δικτύων, που αναδεικνύουν τις σχέσεις των γειτονικών χωρών και προσφέρουν ευρύτερες εμπειρίες στον επισκέπτη, και
(δ) τις δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας και της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε τομείς παροχής υπηρεσιών.
«Η Ελλάδα έχει τεράστια θαλάσσια κληρονομιά, ηγείται στην παγκόσμια ναυτιλία και, μάλιστα, μόλις την τελευταία εβδομάδα φιλοξένησε τα Ποσειδώνια 2016, τη μεγαλύτερη έκθεση ναυτιλίας παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως και η Κροατία, εξακολουθεί να στερείται ενός καταλόγου, όπου να καταγράφεται ολοκληρωμένα η θαλάσσιά της κληρονομιά (υλική και άυλη), ο οποίος θα επιτρέψει τη σχεδίαση αποτελεσματικών εθνικών πολιτικών.
Μειώνεται ο αριθμός των κατασκευαστών ξύλινων σκαφών και παραδοσιακών τοπικών ναυπηγείων, με αποτέλεσμα να απειλούνται παραδοσιακές δεξιότητες. Στην Ελλάδα καταστρέψαμε εθελοντικά 13.000 καΐκια, καθώς δε μπορούσαμε με άλλο τρόπο να εμποδίσουμε την παράνομη αλιευτική δραστηριότητα, αυτών που λάμβαναν επιδοτήσεις. Πρέπει να δούμε, όμως, πως θα διασώσουμε τα 2.500 που απέμειναν εντάσσοντάς τα σε παραγωγικές δραστηριότητες και να αξιοποιήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών, όπου οι απόφοιτοι θα μπορούν να προσφέρουν σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες. Αυτό που αναζητούμε είναι οι τρόποι που θα μετατρέψουν το τουριστικό προϊόν σε ποιοτικό, βιώσιμο, που δεν καταστρέφει ούτε το περιβάλλον ούτε την κληρονομιά μας. Ενάντια μας έχουμε μαζικό τουρισμό, γραφειοκρατία, ένα παρωχημένο σε πολλά σημεία νομικό πλαίσιο και την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΘΥΜΑ HACKING Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SEAJET.



ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.
ΑΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ,
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.
ΤΟ MASTERJET ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ 28-28,8 ΚΟΜΒΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ.
ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ  H.S.W.
ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PAROS - JET ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ?

 ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΤΙ ΕΙΧΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ALIOSPLEFSIS-H2O FERRIES ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟ BLOG ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.


https://www.facebook.com/alios.plefsis

https://www.facebook.com/H2O-Ferries-822953424504653/




   

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΡΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τις... πληγές της μία προς μία θα μετρήσει με το πρώτο φως της ημέρας η Νότια Ρόδος.


Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Απολακκιάς, κατάφερε να μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικής, καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης, λίγο πριν τεθεί υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Η αποτίμηση για το πόσο μεγάλη ήταν η καταστροφή , τι έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει και αν ο συντονισμός και οι παρεμβάσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο ήταν αυτές που έπρεπε, θα γίνει σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση η φωτιά άφησε πίσω της θλίψη και πόνο. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται να προσδιοριστούν απο τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που ήδη συγκέντρωσαν αρκετές πληροφρίες και στοιχεία.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίήκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, είναι ενδεικτική και συμβολική ίσως για τη νέα περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώθηκε στο νησί μας: Το αρσενικό ελάφι ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ, σε πλήρη απόγνωση, να αναζητεί μέσα από τα αποκαίδια τον δρόμο να επιστρέψει στο κοπάδι και στο λημέρι του...
ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

Φώτο Νίκος Θεοδωρίδης